Delo medicinske sestre pri očesnem zdravljenju - Ilinčič, Ljuba; Jarc, Milena (Obzornik zdravstvene nege, 1982)
Članek govori o načinih dajanja zdravil pri očesnih boleznih. Podrobno je opisano dajanje kapljic in mazil v oči. Navedene so tudi naloge, ki jih ima medicinska sestra pri dajanju injekcij v okolico očesa.