Odnos študentov do hiv pozitivnih - Dobnik, Mojca (Obzornik zdravstvene nege, 2002)
Predstavljena je raziskava, opravljena leta 2001 med študenti fakultet Univerze v Mariboru. Raziskava prikazuje stanje ozaveščenosti med tovrstno populacijo, njen odnos do HIV pozitivnih ter lastno ozaveščenost o bolezni. V tej starostni skupini je zelo učinkovito zdravstvenovzgojno delo, ki ga opravljajo medicinske sestre.