Formalno izobraževanje medicinskih sester v sloveniji - Kvas, Andreja (Obzornik zdravstvene nege, 2003)
V raziskavi Medicinske sestre v Sloveniji leta 2001, je avtorico zanimalo predvsem formalna izobraženost medicinskih sester, zlasti njihove želje po nadgraditvenem izobraževanju na področju zdravstvene nege. Anketni vpreašalnik s 104 vprašanji je bil razposlan 2450 medicinskim sestram iz vse Slovenije. Rezultati kažejo, da morajo biti na voljo tako formalne kot neformalne oblike izobraževanja, kar nenazadnje povečuje tudi kakovost zdravstvene nege.