Aktivnosti zdravstvene nege pri ginekološko operiranih bolnicah s poudarkom na negovalnih diagnozah - Stiplošek, Silva; Železnik, Danica (Obzornik zdravstvene nege, 2003)
V članku so prikazane negovalne diagnoze pri ginekoloških bolnicah. Operacijska medicinska sestra na podlagi njih načrtuje, izvaja in vrednoti zdravstveno nego. Predstavljen je tudi obisk operacijske medicinske sestre pri bolnicah, ki čakajo na operacijo. Ti obiski se izvajajo na ginekološkem oddelku Splošne bolnišnice Maribor od 1. februarja 2002.