Nova variantna oblika creutzfeldt-jakobove bolezni - Kovač, Kristina (Obzornik zdravstvene nege, 2003)
Ugotovitev, da je možen prenos spongiformne encefalopatije z goveda na človeka je spodbudila številne ukrepe za omejitev širjenja spongiformne encefalopatije pri govedu, ki so prinesli že tudi prve rezultate. Velik problem pri preprečevanju širjenja Creutzfeldt-Jakobove bolezni je velika rezistenca agensov (prionov). S pomočjo pregledane literature, so v članku predstavljene poglavitne ugotovitve na tem področju.