Postopki varovanja pacientovih osebnih podatkov in podatkov o njegovem zdravstvenem stanju v kliničnem centru ljubljana - Klemenc, Darinka; Požun, Peter; Milić, Jelena (Obzornik zdravstvene nege, 2004)
Namen prispevka je prikazati proces uvedbe varovanja osebnih podatkov in podatkov o zdravstvenem stanju pacientov v javnem zdravstvenem zavodu Klinični center Ljubljana ter posredovanja informacij drugim osebam in opis prvih izkušenj z novim sistemom varovanja pacientovih pravic.