Upoštevanje etičnih načel kodeksa zdravstvene nege v splošni bolnišnici izola - Medoš, Tanja (Obzornik zdravstvene nege, 2004)
Prispevek prikazuje rezultate raziskave, ki je bila opravljena v Splošni bolnišnici Izola. Rezultati opisujejo dejansko stanje upoštevanja etičnih načel kodeksa zdravstvene nege. Posamezna načela etike so sorodna bolnikovim pravicam in povezana z zadovoljstvom glede dela medicinskih sester bolnikov/varovancev v bolnišnicah.