Model e-dokumentiranja patronažne zdravstvene nege - Rajkovič, Uroš; Šušteršič, Olga; Zupančič, Jože (Obzornik zdravstvene nege, 2006)
Prispevek predstavlja sistemski pristop k oblikovanju elektronske dokumentacije zdravstvene nege v patronažnem varstvu. Dokumentacija predstavlja informacijski model, ki je namenjen organiziranju in upravljanju procesov. Na osnovi informacij zbranih z ocenjevanjem zdravstvenega stanja pacienta oziroma stanja razmer v družini, medicinska sestra načrtuje proces zdravstvene nege. Dokumentacija je temelj za uspešno delo zdravstvenega tima pa tudi element zagotavljanja kakovosti zdravstvene nege. V prispevku je opisan prototipni model informacijske rešitve za izvajanje e-dokumentacije v patronažnem varstvu.