@article{Prijatelj_2005, title={Priložnosti in ovire pri elektronskem zbiranju podatkov zdravstvene nege}, volume={39}, url={https://obzornik.zbornica-zveza.si/index.php/ObzorZdravNeg/article/view/2550}, abstractNote={V članku so predstavljene priložnosti in ovire pri elektronskem zbiranju podatkov zdravstvene nege. Prvi del članka predstavlja pomembnost podatkovnih standardov v zdravstveni negi ter razvoj informatike in standardizirane terminologije v zdravstveni negi skozi desetletja. Opisani so pomembni mednarodni in domači projekti s tega področja. V drugem delu je predstavljeno trenutno stanje na področju standardizirane terminologije v Sloveniji in vloga države pri elektronskem zbiranju podatkov zdravstvene nege. V tretjem delu je opisana informacijska tehnologija, ki omogoča elektronsko evidentiranje podatkov v zdravstvu in trenutno stanje v Sloveniji. V zaključku so predstavljeni predlogi in nadaljnji koraki za dosego končnega cilja – enotnega elektronskega zapisa zdravstvene nege v Sloveniji.}, number={3}, journal={Obzornik zdravstvene nege}, author={Prijatelj, Vesna}, year={2005}, month={sep.}, pages={175–179} }