@article{Rajkovič_Šušteršič_Zupančič_2006, title={Model e-dokumentiranja patronažne zdravstvene nege}, volume={40}, url={https://obzornik.zbornica-zveza.si/index.php/ObzorZdravNeg/article/view/2601}, abstractNote={Prispevek predstavlja sistemski pristop k oblikovanju elektronske dokumentacije zdravstvene nege v patronažnem varstvu. Dokumentacija predstavlja informacijski model, ki je namenjen organiziranju in upravljanju procesov. Na osnovi informacij zbranih z ocenjevanjem zdravstvenega stanja pacienta oziroma stanja razmer v družini, medicinska sestra načrtuje proces zdravstvene nege. Dokumentacija je temelj za uspešno delo zdravstvenega tima pa tudi element zagotavljanja kakovosti zdravstvene nege. V prispevku je opisan prototipni model informacijske rešitve za izvajanje e-dokumentacije v patronažnem varstvu. }, number={4}, journal={Obzornik zdravstvene nege}, author={Rajkovič, Uroš and Šušteršič, Olga and Zupančič, Jože}, year={2006}, month={dec.}, pages={197–204} }