Primerjava učinkovitosti dveh različnih tipov materničnih vložkov - Kožuh-Novak, Mateja; Križman, Marjeta; Kovačič-Lužnik, Meta (Obzornik zdravstvene nege, 1983)
V primerjalni študiji, ki je zajela 950 žensk, primerjajo avtorji uspešnost 15-mesečne uporabe novega materničnega vložka (MV) Multiload 250 Standard (ML 250) s pri nas splošno uporabljenim Copper T 200 MV (Cu T 200). Po stopnjah odstranitev zaradi različnih vzrokov ML 250 ne odstopa bistveno od Cu T 200. Njegove prednosti pa so preprost način vložitve in možnost uporabe treh velikosti, kar razširi krog uporabnic.