Nekaj misli o problemih evtanazije* - Bošnjak, Marko (Obzornik zdravstvene nege, 1996)
Članek predstavlja pojem evtanazije in kratek pregled stališč do nje danes in skozi zgodovino. Dodatno so predstavljeni kazenskopravni problemi v zvezi z evtanazijo, razlike glede na druge oblike kaznivih dejanj ter načini njenega ohravnavanja v svetu in v slovenski zakonodaji.