Psihološka zdravstvena oskrba v bolnišnici za telesne bolezni – skupni projekt osebja zdravstvene nege in kliničnega zdravstvenega psihologa - Enova, Dušan (Obzornik zdravstvene nege, 2002)
V članku so najprej podani razlogi, ki kažejo na potrebo po uvajanju modela preventivne psihološke zdravstvene oskrbe v somatski bolnišnici. Nato je podrobneje prikazana shema psihološke zdravstvene oskrbe, ki vsebuje naslednje elemente: ocenjevanje psihološkega stanja in psiholoških potreb bolnika, informacijsko-edukativni del zdravstvene nege, emocionalni suport, svetovanje, izvajanje izbranih postopkov vedenjskokognitivne terapije pod supervizijo kliničnega zdravstvenega psihologa, zastopanje bolnikovih psiholoških potreb (zagovorništvo) in samopomoč. Prikazana je tudi vloga kliničnega zdravstvenega psihologa in drugih članov multidisciplinarnega kliničnega tima.