Razvoj zdravstvene nege na očesni kliniki v ljubljani - Nendl, Tatjana (Obzornik zdravstvene nege, 2002)
Članek opisuje zgodovinski razvoj Očesne klinike v Ljubljani. Vzporedno se je razvijala tudi zdravstvene nega. Namen članka je osvetliti nekatera dogajanja na področju zdravstvene nege očesnega bolnika v preteklosti in v današnjem času. V zaključku članka avtorica poudari pomen poznavanja preteklosti, izobraževanja, znanja in raziskovanja za razvoj zdravstvene nege.