Zdravstvena vzgoja bolnikov s sladkorno boleznijo v splošni bolnišnici ptuj - Klampfer, Suzana; Železnik, Danica (Obzornik zdravstvene nege, 2002)
Prispevek prikazuje najpomembnejše delo medicinske sestre v ambulanti za bolnike s sladkorno boleznijo v Splošni bolnišnici Ptuj, to je zdravstvena vzgoja, brez katere si medicinske sestre ne znamo predstavljati svojega dela pri izobraževanju bolnikov s sladkorno boleznijo. Prispevek prikazuje prehrambene navade bolnikov s sladkorno boleznijo na področju Ptuja in Ormoža. Prikazana je dobra osveščenost in izobraženost bolnikov s sladkorno boleznijo.