Besedno in telesno nasilje oskrbovancev nad negovalnim osebjem v domu upokojencev in oskrbovancev impoljca v sevnici - Koprivnik, Natalija (Obzornik zdravstvene nege, 2002)
Avtorica v članku na podlagi izvedene ankete opisuje izpostavljenost negovalnega osebja besednemu in telesnemu nasilju varovancev v zavodu. Ugotavlja, katere vrste nasilje prevladuje, kdaj, kje in kako pogosto. V drugem delu prikaže, v kakšni obliki so anketiranci doživeli besedno in telesno nasilje, kateri varovanci ga pogosteje izvajajo in kako se zaposleni nanj odzovejo. V tretjem delu opisuje zadovoljstvo zaposlenih na delovnem mestu.