Izobraževanje babic v evropski uniji evropske in svetovne težnje za kakovost v babištvu - Skoberne, Mihaela; Skočir, Ana-Polona (Obzornik zdravstvene nege, 2003)
Z vstopom v Evropsko unijo bo potrebnih veliko prilagoditev na področju javnega sektorja. Spremembe bodo zajele tudi izobraževanje diplomiranih babic in diplomiranih babičarjev. Upoštevati bomo morali t.i. sektorske direktive, ki jih EU predpisuje za teoretično in praktično usposabljanje babic. Izobraževanje in praksa babic se v evropskih državah precej razlikujeta, obstaja pa skupen cilj, kar je bilo razvidno na konferenci »Revitalizing Midwifery« in poročilo s katere je predstavljeno v drugem delu članka.