Trening mišic medeničnega dna - Šćepanović, Darija (Obzornik zdravstvene nege, 2003)
V prispevku je na kratko opisana anatomija, fiziologija in funkcija mišic medeničnega dna ter cilji treninga mišic medeničnega dna pri ženskah s stresno in urgentno urinsko inkontinenco. Poudarjena je pomembnost ocene pravilnega hotenega krčenja mišic medeničnega dna kot pogoj za učinkovitost treninga mišic medeničnega dna ter pomembnost individualega oblikovanja programa treninga. Predstavljena so splošna načela mišičnega treninga in aplikacija teh načel na trening mišic medeničnega dna, ter na podlagi znanstvenih dokazov v literaturi podana priporočila za izvajanje treninga mišic medeničnega dna pri ženskah z urinsko inkontinenco.