Pojavljanje medicinskih sester v javnih medijih - Karoli, Barbara (Obzornik zdravstvene nege, 2007)
Naloge medicinskih sester so povezane s področjem zdravja in bolezni, naloge novinarjev pa so povezane s področjem informiranja. Medicinske sestre so večinoma ženske, njihova vloga je hkrati tudi vloga žensk v družbi. Javni mediji posredujejo svojo interpretacijo realnosti, so pa tudi kazalec tega, koliko so cenjene medicinske sestre, njihovo delo in njihovo mnenje ter kakšna je njihova javna podoba. Vir podatkov so bili članki, objavljeni v časniku Delo v letu 2003, ki so bili analizirani po kvantitativni metodi dela. Kriterij so bili pojmi, ki so se nanašali na medicinske sestre in zdravstveno nego. Rezultati so pokazali, da je bila pojavnost največja v mesecih januar, april in november.