TY - JOUR AU - Kadivec, Saša PY - 2007/01/01 Y2 - 2024/03/28 TI - Vpliv krožkov kakovosti na rezultate kazalnikov kakovosti v kliničnem oddelku za pljučne bolezni in alergijo golnik JF - Obzornik zdravstvene nege JA - Obzor Zdrav Neg VL - 41 IS - 1 SE - Retrospektiva (arhiv) DO - UR - https://obzornik.zbornica-zveza.si/index.php/ObzorZdravNeg/article/view/2614 SP - 13-19 AB - V zdravstvu pogosto omenjamo krožke kakovosti, kot metodo dela, s katero dosegamo zadovoljstvo zaposlenih in pacientov, udeleženci prihajajo do novih spoznanj in povečujejo svojo usposobljenost za izvajanje delovnega procesa. Predmet empirične analize je ugotavljanje učinkovitosti modela krožkov na rezultate izbranih kazalnikov kakovosti: razjede zaradi pritiska, padci, zasebnost in informiranje. Metoda je bila vrednotena v Kliničnem oddelku za pljučne bolezni in alergijo Golnik.Rezultati: z delovanjem krožkov kakovosti je dosežena izboljšava na nekaterih področjih, merjenih s kazalniki kakovosti. ER -