Avtorji

• Rezi Krašovec
  • Janez Primožič

Ključne besede:

otrok hospitalizirani, medicinska sestra-bolnik odnosi, starši

Avtorji obravnavajo sožitje staršev, otrok in srednjih medicinskih sester ter zdravstvenih tehnikov iz obeh zornih kotov: starševskega in sestrskega. V obeh pogledih so ugotovili pomembne razlike glede na časovno neomejenost obiskov in vplivu prisotnosti staršev na hitrejše okrevanje. Avtorji so analizirali tudi pogled staršev na delo srednjih medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov ter obratno ter vključevanje staršev v nego bolnega otroka. Posebej analizirajo prihranek časa, ki ga ob negi otroka s strani staršev prihranijo srednje medicinske sestre in zdravstveni tehniki.

Metrike

Nalaganej metrik....

2003-09-01

Kranjec, T., Krašovec, R., & Primožič, J. (2003). Sožitje staršev, otrok, medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov v času zdravljenja otrok v bolnišnici. Obzornik Zdravstvene Nege, 37(3), 189–192. Pridobljeno od https://obzornik.zbornica-zveza.si:8443/index.php/ObzorZdravNeg/article/view/2456