Medicinske sestre v očeh študentov zdravstvene nege: kvalitativna študija

• Majda Pahor
Ključne besede: zdravstvena nega, medicinske sestre, izobraževanje, zdravstvena nega

Podobo določene poklicne skupine je mogoče izrisati tudi tako, da ugotavljamo, kako njene pripadnice izgledajo v očeh drugih. Avtorica v tem članku ugotavlja, kako študenti tretjega letnika rednega študija zdravstvene nege na Visoki šoli za zdravstvo Univerze v Ljubljani odgovarjajo na vprašanje, kdo so medicinske sestre v Sloveniji. Podatki so bili zbrani s pisnimi odgovori. Odgovorilo je 68 študentk in študentov. Besedila odgovorov so bila analizirana s kvalitativno tematsko analizo vsebine. Ugotovitve kažejo na »dvojnost« slovenskih medicinskih sester, kot jih vidijo študenti zdravstvene nege, tudi v zvezi z glavno značilnostjo medicinskih sester, »pomoč ljudem«.

2002-06-01
Pahor, M. (2002) Medicinske sestre v očeh študentov zdravstvene nege: kvalitativna študija, Obzornik zdravstvene nege, 36(2), str. 79-83. Dostopno na: https://obzornik.zbornica-zveza.si/index.php/ObzorZdravNeg/article/view/2391 (Pridobljeno: 26maj2020).

Najbolj brani prispevki istega avtorja(jev)

1 2 > >>