Kategorizacija bolnikov po metodi rush v primerjavi z metodo san joaquin

• Vanja Založnik
  • Danica Železnik
Ključne besede: bolezen-klasifikacija

Članek »Kategorizacija bolnikov po metodi RUSH v primerjavi z metodo San Joaquin« prikazuje možnosti, s katerimi bi dosegli optimalnost v zagotavljanju kakovosti in vrednotenju dela v zdravstveni negi. Podaja tudi rezultate sedanjega stanja v stroki zdravstvene nege na Oddelku interne intenzivne medicine glede na zaželeno oziroma potrebno optimalno stanje za izvedbo kakovostne zdravstvene nege. Ukvarja se s pojmom kategorizacije bolnika ter podaja teoretične osnove metod, ki bodo uporabljene oziroma aplicirane v prakso ter rezultate, dobljene z raziskavo. Članek odpira vprašanja pravilne izbire metode kategorizacije bolnika, primerja določene metode kategorizacije bolnika in podaja predloge, ki so se porodili ob analizi rezultatov.

2003-03-01
Založnik, V. in Železnik, D. (2003) Kategorizacija bolnikov po metodi rush v primerjavi z metodo san joaquin, Obzornik zdravstvene nege, 37(1), str. 37-51. Dostopno na: https://obzornik.zbornica-zveza.si/index.php/ObzorZdravNeg/article/view/2435 (Pridobljeno: 4april2020).