Slovenski pregledovalnik mednarodne klasifikacije prakse zdravstvene nege*

• Vladislav Rajkovič
  • Olga Šušteršič
  • Uroš Rajkovič
  • Aleš Porenta
Ključne besede: zdravstvena nega-klasifikacija, računalniški sistemi

Mednarodna klasifikacija prakse zdravstvene nege je poenoten poklicni jezik, ki je namenjen predvsem medicinskim sestram pa tudi drugim delavcem v zdravstvu in tudi širše. V prispevku je predstavljena njena elektronska oblika, kot izziv za učinkovitejšo uporabo v praksi, pa tudi za iskanje novih informacijskih rešitev v različnih okoljih s pomočjo sodobne informacijske in komunikacijske tehnologije. Ta pojmovni slovar je predstavljen z ustrezno računalniško bazo podatkov. Na osnovi te baze so bili razviti pregledovalniki, ki omogočajo uporabo klasifikacije z osebnim računalnikom, na dlančniku ali prek interneta. Poudarek je na prednostih in slabostih posamezne realizacije pregledovalnika in smiselnem dopolnjevanju s tiskano verzijo.

2004-09-01
Rajkovič, V., Šušteršič, O., Rajkovič, U. in Porenta, A. (2004) Slovenski pregledovalnik mednarodne klasifikacije prakse zdravstvene nege*, Obzornik zdravstvene nege, 38(3), str. 193-197. Dostopno na: https://obzornik.zbornica-zveza.si/index.php/ObzorZdravNeg/article/view/2502 (Pridobljeno: 29oktober2020).

Najbolj brani prispevki istega avtorja(jev)