• Brigita Skela Savič

Kontinuirana zdravstvena obravnava ima vedno večji pomen za kakovostno obravnavo pacientov. Kontinuiteta je stopnja združevanja različnih nepovezanih dogodkov v zdravstveni obravnavi, ki se kaže kot skladen in povezan pristop zdravstvenega osebja do pacienta in njegovih potreb in kot dobro medsebojno sodelovanje osebja, ki izvaja zdravstveno obravnavo. Zaradi širine pristopov, ki so potrebni za uvedbo kontinuirane zdravstvene obravnave in niso vezani samo na uvajanje strokovnih novosti, temveč predvsem na integriranje znanja in potencialov številnih vključenih v proces obravnave pacienta, predstavlja kontinuirana zdravstvena obravnava svojevrsten menedžerski izziv. Odgovornost za ta miselni, vedenjski, strokovni in organizacijski premik nosi menedžment slovenskih bolnišnic. V prispevku smo na osnovi pregleda literature nanizali priložnosti, ki jih menedžerji zdravstvene nege, kot del vodilne strukture slovenskih bolnišnic lahko vključijo v svoje razvojne projekte.

2007-01-01
Skela Savič, B. (2007) Kontinuirana zdravstvena obravnava – izziv sodobnega menedžmenta bolnišnične zdravstvene nege, Obzornik zdravstvene nege, 41(1), str. 3-11. Dostopno na: https://obzornik.zbornica-zveza.si/index.php/ObzorZdravNeg/article/view/2613 (Pridobljeno: 21oktober2020).

Najbolj brani prispevki istega avtorja(jev)

1 2 3 > >>